Bescherm de constructie tegen brand met Promatect H platen

Promatect H plaat

Brandwerend en veilig wonen met stevige platen

Een Promatect H plaat heeft een gunstige brandwerende werking. De platen bestaan uit calciumsilicaten, toeslagstoffen en cement. Het zijn platen die ervoor zorgen dat een pand de brand binnen een bepaalde ruimte houdt en zich niet laat uitbreiden naar andere ruimtes. Vlammen kunnen de platen niet verwoesten. Ze blijven compleet heel. Op zowel het plafond als aan de wanden hebben de platen een steenachtig uiterlijk. Ze ogen massief en bevatten een aantal van de beste brandwerende eigenschappen. Verdere fijne functies waar deze plaat over beschikt zijn de stootvaste werking. Ook water krijgt geen kans door te sijpelen omdat ze watervast zijn. Zelfs grote lekkages tasten deze platen niet aan. De afwerking van de plaat is zeer eenvoudig. Daarnaast zijn de platen geschikt voor en betegelde ondergrond. Ook zijn ze te plaatsen in diverse constructies die vooraf zijn getest met deze platen.

Promatect H plaat

Bouw en brandveiligheid

De Promatect H plaat voldoet aan de bouwplan eisen wat betreft de brandveiligheid. Ze kunnen worden toegepast op liggers en stalen kolommen, in open bouwkundige situaties, muren en plafonds en tot slot nog in wand en dakverbindingen. Als er eenmaal een brand uitbreekt en het gaat toch mis, had dit met Promatect H voldoende kunnen worden voorkomen. Als bouwer is het dus zeer fijn om hier vooraf al op in te spelen. Zorg voor een compleet brandwerende bouwconstructie. Mocht de woning een houtskelet hebben? Dan zijn Promatect H platen niet voldoende. Hout vat alsnog vlam. Zeker als er en houtkachel met snikhete afvoer wordt geplaatst in de wand. De constructie moet complete brandwerende eigenschappen hebben. Onderzoek voor het plaatsen van de platen daarom eerst de wand. Check of deze al aan bepaalde veiligheidseisen voldoet. Kijk ook of ramen en deuren hieraan voldoen en geen openingen bevatten. Controleer ook doorgangen zoals schroefgaten, boorgaten en leidingen.

Bouwbesluit

De brandweer kan controle uitvoeren en in het bouwbesluit de mate van brandveiligheid vastleggen van een constructie. De aanduiding gaat door middel van een getal bijvoorbeeld gelijk aan 60 minuten brandwerendheid wat betreft de WBD (brandoorslag). Al deze details komen in de vergunningstekeningen te staan. De gemeente ondersteund de brandweer in de uitvoer van deze opdrachten. Hoe beter de toepassing van Promatect platen in een brandveilige basisconstructie, hoe hoger het aantal brandwerende minuten de constructie heeft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *