De betonlook tafel

Een betonlook tafel is goed te combineren in verschillende interieurstijlen. Van modern tot aan klassiek. Het zijn unieke meubels met het gevoel van echt beton. Een tafel van echt beton is niet praktisch. Ze zijn zwaar en daarnaast zeer kwetsbaar. Met de betonlook kom je dicht bij de look van echt beton, maar dan praktisch. 

Wat is betonlook? 

De betonlook wordt gecreëerd met beton ciré. Het wordt op hout gestuct. Met vegende bewegingen en in meerdere lagen ontstaat de betonlook op het hout. Hierin zitten ook kleine putjes, zoals een echt betonnen meubel heeft. Alleen de betonlook is dus vele malen praktischer. Het is minder zwaar en vergt velen malen minder onderhoud. Bovendien is het minder kwetsbaar. 

Een tafel met betonlook is allerlei stijlen 

Een betonlook tafel is te maken in verschillende stijlen. Zo kun je ten eerste spelen met kleur. Aan beton ciré is kleur toe te voegen. Voorbeelden van kleuren zijn wit, maar ook betongrijs. Hiermee kun je al een duidelijke keuze maken in stijl. 

Uiteraard is de tafel goed te combineren met stalen poten. Stalen poten geeft een betonlook tafel een industriële sfeer. Het wordt robuuster dan met bijvoorbeeld houten poten. Maar dit is niet het enige wat kunt toevoegen aan deze tafels. Ook is het mogelijk te spelen met vorm. 

Een tafelblad dat ovaal, rond of rechthoekig is. Het is allemaal mogelijk. Een betonlook tafel wordt gemaakt van hout en met beton ciré, dus dit maakt het mogelijk om te spelen met vorm. Zo maak jij het compleet voor jouw interieur. 

Langdurig plezier van jouw betonlook tafel 

Langdurig plezier van de betonlook tafel is gemakkelijk. Hoewel beton ciré niet bestand is tegen zuren, vet of vocht, kun je met de nodige hulp zeker langdurig plezier hebben van de tafel. Zorg ervoor dat je een waterafstotende laag aanbrengt op de tafel. Hiermee kun je voorkomen dat vocht intrekt. Uiteraard raden we het gebruik van een tafelkleed altijd aan. 

Gooi ook geen voorwerpen op je tafel. Hiermee krijg je lelijke krassen en putjes. Maar ook dit is vrij gemakkelijk op te lossen met een beetje nagellak. Vul de putjes op met een beetje transparante nagellak. 

Daarnaast kun je jaarlijks een nieuwe laag onderhoudsolie aanbrengen voor langdurig plezier. Verder vergt de betonlook tafel weinig onderhoud. Zo kun je met een licht vochtige doek de tafel altijd gemakkelijk afnemen. Let wel op dat je niet zomaar elk schoonmaakmiddel gebruikt. Mocht je graag een middel willen gebruiken, kies dan altijd voor een middel zonder zuren zoals citroen. 

Zo zie je maar dat de betonlook tafel niet alleen mooi is, maar ook nog eens makkelijk in onderhoud. Het is makkelijk te combineren, schoon te maken en vergt weinig onderhoud. De ideale tafel voor een strak interieur of een druk gezin.

2 thoughts on “De betonlook tafel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *