Duurzaam verhuizen in Delft

verhuizen in Delft

Wil je duurzaam verhuizen in Delft maar weet je niet hoe? Duurzaam verhuizen wordt steeds belangrijker om ervoor te zorgen dat het plastic afval wordt verminderd en ook de CO2 uitstoot naar beneden gaat. Maar hoe kun je duurzaam verhuizen in Delft en zo min mogelijk schade aan het milieu toebrengen? Dat lees je in dit artikel!

verhuizen in Delft

Het kiezen van verhuisdozen

De meest gekozen verhuisdozen zijn de ouderwetse dozen van karton. Deze gaan maar een paar verhuizingen mee en moeten vervolgens worden weggegooid. Dat is niet erg duurzaam. Gelukkig zijn er nog voldoende duurzame alternatieven beschikbaar. Zo kun je plastic verhuisboxen huren. Voordat je gaat verhuizen worden deze bij je bezorgd en bij je nieuwe woning gewoon weer opgehaald. Goede plastic verhuisboxen kunnen zo’n 400 verhuizingen meegaan en het is mogelijk om ze daarna volledig te recyclen. Lekker duurzaam dus! Een andere mogelijkheid is het huren van kartonnen verhuisdozen. Weliswaar kies je nu voor karton, maar door te kiezen voor de dozen van een verhuisbedrijf, kies je voor kwaliteit. Dankzij deze stevige kwaliteit gaan ze langer mee dan de gemiddelde verhuisdozen van een bouwmarkt. Hierdoor krijg je minder afval. Een andere optie is het kopen van tweedehands verhuisdozen. Dit is een goede optie als je geen zin hebt om producten te huren. Door het kopen van gebruikte dozen kun je voorkomen dat deze worden weggegooid en bovendien bespaar je hier ook nog kosten mee!

Het juiste inpakmateriaal

Bij duurzaam verhuizen past natuurlijk niet het gebruik van plastic voor het inpakken van breekbare spullen. Noppenfolie en andere wikkelfolie is dus niet het juiste producten. Om breekbare spullen te beschermen kun je beter gebruikmaken van spullen die je al hebt zoals handdoeken, kussen en knuffels. Ook het gebruiken van oude kranten wordt veel gedaan om breekbare spullen te beschermen. Vaak wordt wikkelfolie gebruikt om te zorgen dat lades en deuren van kasten niet opengaan bij transport. Een duurzaam alternatief hiervoor is het gebruik van spanbanden.

Nu heb je al twee mogelijkheden om het verhuizen duurzamer te maken. Elke stap die je zet is er een. Kiezen voor een duurzamere verhuizing is een stap in de goede richting. Hoor je dat iemand gaat verhuizen? Vertel diegene dan over duurzaam verhuizen. Als iedereen dat doet, gaan we de goede kant op.

Laat een reactie achter

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.


*