Een gietvloer is een goede investering in je huis!

Lees hier meer over gietvloeren. Als je op zoek bent naar goede vloerbedekking dan is dat de juiste keuze. De vloer is niet zelf te leggen, maar zodra de vloer er eenmaal ligt, is die voor het leven. De gietvloer keuken is een aanrader, want de vloer is eenvoudig schoon te maken en te houden.

Linoleum en marmoleum is van vroeger

Van oudsher hebben zorginstellingen vloerbedekking van linoleum of marmoleum. Die vloeren zijn niet uit één stuk, het had altijd een naad. De vloer was degelijk, het werd intensief belopen terwijl al die personen schoenen droegen, en eens in de zoveel tijd reed er een boenmachine in de rondte. De vloer kon dat verdragen, en dat was het uitgangspunt voor verbetering. Die verbetering is nu realiteit, een slijtvaste vloer, maar dan naadloos.

Een vloer die mooi om te zien is

Nieuw ziet iedere vloer er piekfijn uit. Maar hoe zit dat als het belopen is, en nadat er regelmatig een boenmachine er overheen is geweest? Linoleum en marmoleum konden dat verdragen, er was geen verschil te zien tussen een nieuwe en een vloer die daar al enkele jaren lag. De gietvloer blijft ook als nieuw. De vloer is bestand tegen een intensieve belasting, en blijft mooi om te zien. De vloer is niet alleen in zorginstellingen getest, maar ook in de voedingsindustrie, vandaar gietvloer keuken.

Een goede investering in je huis

Vergeleken met andere vloerbedekking, zoals laminaat en PVC, gaan gietvloeren veel langer mee. De vloer is 3 mm dik, en zo sterk, het slijt niet door. Omdat de vloer dun is gaat het ideaal met vloerverwarming. Bij andere vloerbedekking moet er weleens wat aan de onderkant van de deur gezaagd worden omdat de vloer omhoog komt, bij zo’n dunne vloer zal dat niet voorkomen. Misschien heeft de vloer één nadeel, je kan zelf niet de vloer makkelijk leggen. Enkele dagen heb je professionele gietvloeren leggers in huis. Maar daarna is het klaar voor het leven, en dat geldt ook voor het onderhoud. Andere vloeren moet je nog wel eens opknappen, een gietvloer niet. Op de vloer staan alle denkbare garanties.

Een grote keuze in kleuren en uitvoeringen

In principe zijn alle kleuren leverbaar. Bijvoorbeeld een gietvloer keuken met een betonlook is te verkrijgen, evenals van dat microcement. Mochten de standaardkleuren te weinig keuze geven, kleuren zijn te maken. De vloer is bestand tegen UV licht, dus kleurvast. Een naadloze praktische vloer, die ook nog mooi blijft, is nu binnen ieders bereik. Momenteel is dat plint loze de trend. Bij de vloer kun je kiezen of dat je plinten wil of niet, je kan dus aansluiten bij de laatste mode, maar ook later alsnog plinten aanbrengen.

Laat een reactie achter

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.


*