Een kamersteiger: huren of kopen?

Kamersteiger

Wie een steiger zoekt, heeft waarschijnlijk een klus te klaren op een bepaalde hoogte. Welke steiger je moet hebben hangt van de precieze hoogte af. Een kamersteiger is perfect voor in het huis, een rolsteiger kies je beter voor gevels. De meest gangbare soorten steigers zijn:

Kamersteiger
  • de kamersteiger
  • de rolsteiger
  • de steiger op maat

Elke steiger heeft voor- en nadelen. Welke je wil hebben hangt af van of je binnen of buitenshuis iets wil doen. Kamersteigers zijn beter voor binnen, rolsteigers en steigers op maat zien we juist vaker buiten. Daarnaast zijn er steigers die voor beide geschikt zijn maar dat is weer een heel ander verhaal.

Huren of kopen?

Kamersteiger

Steigers kun je zowel huren als kopen. Welke van de twee goed is voor jou hangt heel erg af van wat je precies wil doen en hoe vaak je dit wil doen vooral. Een steiger huren doe je als je de steiger van plan bent een enkele keer te gebruiken of heel misschien twee of drie keer. Ga je de steiger veel vaker dan dat gebruiken? Dan wordt kopen al een stukje interessanter. Je hebt het er met een keer of vier of vijf huren wel uit. De vraag is alleen of je telkens dezelfde steiger nodig hebt. Als je soms buiten en soms binnen werkt dan is het een ander verhaal. 

Opslag van je steiger

Een ander aspect ervan is dat je steiger natuurlijk wel moeten worden kunnen opgeslagen. Je wil niet dat je steiger in de tuin moet staan en het uitzicht verpest omdat je niet na hebt gedacht over de opslag. Dat is een probleem waar je mee zit wanneer je koopt.