Een landelijke woonstijl

woonkeuken

Landelijk wonen doe je in de keuken

De landelijke woonstijl is, uiteraard, geïnspireerd door het platteland. Deze stijl is een unieke combinatie van traditioneel en elegant. Het is een verfijnde vorm van elegantie met elementen uit de natuur en ingetogen kleuren. Er is veel witgekalkt hout in het decor en kleuren als hemelsblauw en zacht groen. Het is een gracieuze, maar toch rustieke stijl die probeert een evenwicht te vinden tussen comfort en schoonheid.

De landelijke stijl gaat eeuwen terug naar de tijd van koninklijke huizen, ridders en uitgebreide paleizen. Rijke royals werden nagevolgd door mensen die in kleine steden en op het platteland woonden. De gemiddelde persoon kon zich echter niet de elegantie van een paleis decor veroorloven. Ze kochten stijlvolle, decoratieve stukken wanneer ze die konden vinden en combineerden die met de eenvoudige inrichting van hun landhuizen. De landelijke stijl is uiteindelijk een mengeling van oud en nieuw, een evenwichtige combinatie van eenvoudig en luxe.

Landelijk dat is robuust en stevig

We denken aan robuuste boerderijen met uitgebreide tuinen en charmant antiek. Dit is uiteraard een groot deel van de inspiratie achter de landelijke interieurstijl. 

Er moet een contrast van kleuren in het huis zijn. Helder gele kleuren, maar ook zachtere aarde kleuren. Vurig rood en een gedempte roestkleur. Helder kobaltblauw zien, gemengd met zachtere tinten oceaanblauw. Deze felle kleuren worden gecombineerd met zwarte en grijze accenten.

Meubels hebben zelden een gladde afwerking. Het verweerde hout zorgt voor de rustieke charme. Rechthoekige eettafels geven een stoere, boeren uitstraling.

landelijke woonkeuken

Wat zijn kenmerken van de landelijke stijl?

De landelijke woonkeuken is natuurlijk het meest bekende kenmerk van een landelijke stijl. Tegenwoordig zoeken we steeds vaker een verloop van de open keuken naar de woonkamer.

Een landelijke woonkeuken is niet in de eerste plaats een keuken, het is een woonkamer waar uitgebreid en goed gekookt kan worden, maar ook een eetkamer. De gashaard wordt gecompleteerd met een open haard. Natuurlijk moeten ook alle moderne apparaten aanwezig zijn in een moderne, landelijke woonkeuken, maar een grote, stevige tafel die plaats biedt aan meer dan alleen de familie hoort er ook bij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *