Fris in geur en kleur.

Als je op zoek bent naar een leuke plant voor binnen én buiten dan is er oneindig veel keus! Een buitengewoon bijzondere vindt je in de limoenplant! De limoenplant oogt kleurig, ruikt lekker fris en is geschikt om zowel binnen als buiten neer te zetten. Naast het feit dat dit een hele mooie plant is om naar te kijken, met diep groene bladeren en natuurlijk de mooie limoenvrucht zelf haal je meteen ook een plant in huis waar je vrij letterlijk, de vruchten van kunt plukken. Heerlijk voor in recepten en drankjes. Zo heb je altijd een frissen en gezonden vrucht in huis. Een limoenplant kopen doe je dus niet alleen voor wat extra groen in huis maar kan ook in de keuken worden toegepast.

Onderhoud en verzorging.

De limoenplant is een vrij gemakkelijke plant om te verzorgen, je hebt er eigenlijk geen omkijken naar en dat maakt een limoenplant kopen een extra leuke ervaring.

Vanaf het voorjaar kun je de limoenplant weer buiten neerzetten zodra er geen vorst meer verwacht wordt. Het beste komt de limoenplant tot zijn recht in een zonnige omgeving met voldoende water, maar houd het bescheiden en geeft de plant om de 3 dagen een beetje water. Eens in de 3 weken kan je hier DCM meststof aan toevoegen om de groei van deze mooie plant te bevorderen. Dit doe je tussen april en september. Je zult al snel zien dat er nieuwe takken opkomen en indien je deze te lang vindt dan kun je de plant in het begin van de herfst weer terugsnoeien zodat de plant in een mooie vorm verder kan groeien in het volgende jaar.

Zorg er in de winter voor dat de limoenplant op een lichte plek zonder vorst kan overwinteren. Je geeft in deze periode maar eens in de 4 weken water en laat het toevoegen van DCM mest achterwegen. Zo kan de plant zich rustig klaarmaken voor het volgende voorjaar wanneer hij weer in volle bloei zal komen te staan.

Een limoenplant kopen

Een limoenplant kopen is een goede keuze voor iedereen die wat meer kleur in huis en in de tuin of op het balkon wilt hebben. Doordat er maar minimaal aandacht aan hoeft worden gegeven neemt het onderhoud van deze plant ook nog eens weinig tijd in beslag maar kun je vol op genieten van een plant die lang meegaat en uit kan groeien tot een mooie boom.

Laat een reactie achter

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.


*