Heb jij al diamond paintings in huis hangen?

Het is het nieuwste op hobby gebied en super leuk om te maken: Diamond paintings. Het zijn weliswaar geen echte schilderijen die je met behulp van verf maakt, maar er ontstaat wel degelijk een kunstwerk. En je hoeft helemaal geen talent te hebben om het goed te doen, want iedereen kan er mee aan de slag. De bedoeling is dat je allemaal glimmende steentjes op een afbeelding plakt, waardoor een glitterend resultaat ontstaat. Deze steentjes hebben dezelfde kleur als de afbeelding zelf, maar geven als het ware meer diepte, waardoor het beeld er meer uitspringt. Een diamond painting is een echte eyecatcher om die reden, want het licht reflecteert er heel mooi op.

Kan iedereen diamond paintings maken?

In principe is het antwoord op deze vraag ‘ja’, want het is echt niet moeilijk. Je moet je echter wel bedenken dat je er een flinke portie geduld voor nodig hebt, want het kan wel even duren voor jouw diamond paintings af zijn. Je moet ze namelijk steentje voor steentje opplakken, en het resultaat ontvouwt zich dus niet zo snel. Bovendien moet je wel in staat zijn om secuur te werken, want de steentjes zijn nu eenmaal vrij klein. Na een minuut of 10 oefenen hebben de meeste mensen en zelfs kinderen, het echter prima onder de knie en zijn ze al lekker bezig.

Welke soorten diamond paintings zijn er?

Je kunt diamond paintings bestellen met super veel verschillende afbeeldingen. Ze zijn er zowel voor volwassenen als voor kinderen. Voor volwassenen kun je bijvoorbeeld mooie natuurfoto’s kopen of stijlvolle grafische prints. Voor kinderen is er wat meer keus, voornamelijk op Disney gebied. Er zijn ontzettend veel Disney diamond paintings verkrijgbaar, en dat in verschillende formaten. Er bestaan zowel wat kleinere als hele grote die echt enorm opvallen. De grote kosten natuurlijk meer tijd om te maken, maar dan heb je ook echt iets bijzonders. Houd jouw kind wel van een uitdaging? Bestel dan een groot formaat diamond painting.

Kies je voor vierkante of ronde steentjes?

Als je wilt beginnen met het maken van diamond paintings dan is het slim om een exemplaar met ronde steentjes te kiezen. Deze zijn namelijk wat makkelijker te maken dan de vierkante. De ronde steentjes hoeven namelijk wat minder secuur geplakt worden, simpelweg doordat ze elkaar net niet raken. De vierkante steentjes moet je tegen elkaar aan plakken. Als je daar elke keer een beetje marge bij neemt dan kom je aan het einde niet goed uit, vandaar dat je goed moet opletten dat je ze precies in het vakje plakt. Lijkt je dat lastig? Kies dan voor een exemplaar met ronde steentjes, deze zijn wat makkelijker.

Het verschil tussen de ronde en vierkante steentjes

Het feit dat diamond paintings met ronde steentjes makkelijker te maken zijn dan die met vierkante is niet het enige verschil. Je moet er namelijk rekening houden dat je bij de ronde steentjes de achterliggende afbeelding veel beter blijft zien dan bij vierkante steentjes. Dit geeft net een ander effect en het is maar net wat je zelf het mooist vindt.

Laat een reactie achter

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.


*