Het nut van een inbraakwerende kluis

Tegenwoordig laten de meeste mensen kostbaarheden zoals sieraden en elektronica overal in huis onbeschermd liggen. Inbraakwerende kluizen zijn erg handig om je kostbare eigendommen te beschermen tegen diefstal. Met een inbraakwerende kluis zorg je ervoor dat inbrekers het verdraaid lastig krijgen om je spullen mee te nemen. Het is belangrijk om te beseffen dat iedere kluis is te kraken, maar inbraakwerende kluizen worden zo gemaakt dat het openbreken wordt vertraagd. Hoe lang dit vertraagd wordt ligt natuurlijk aan de kwaliteit van de kluis. De kwaliteit van een inbraakwerende kluis ligt aan verschillende factoren, maar de indicatie waardeberging vat deze factoren samen.

Wat houdt indicatie waardeberging in

Indicatie waardeberging is een bedrag dat uitdrukt hoe inbraakwerend een kluis is. Hoe hoger dit bedrag is, hoe beter de kluis is beschermd tegen inbraken. Dit bedrag geeft tevens aan hoeveel contant geld wordt gedekt door de verzekering, wanneer er contant geld ligt opgeborgen in de kluis. Het kan wel per verzekeringsmaatschappij liggen of ze akkoord gaan met de waardeberging, dit kan liggen aan diverse omgevingsfactoren. Dit kan lager uitvallen maar ook hoger, dus zeker handig om even te informeren!

Inbraakwerend én brandwerend

Er zijn ook kluizen die inbraakwerend zijn, maar ook nog eens beschermen tegen brand. Branden kunnen oplopen tot wel 1000 graden Celsius en verwoesten alles in hun pad. Met een geteste brandwerende kluis worden je eigendommen beschermd tegen de heetste brandjes.

Verschillende sloten

Inbraakwerende kluizen zijn er met normale sleutelsloten maar er zijn ook met elektronische cijfersloten. Het voordeel van een inbraakwerende kluis met een sleutelslot is dat deze vaak goedkoper zijn en dat je geen code hoeft te onthouden. Het voordeel van een inbraakwerende kluis met een elektronisch cijferslot is dat je geen lange onhandige sleutel hoeft te bewaren en verstoppen, daarnaast kan je de code met meerdere mensen delen (handig bij bedrijfsmatig gebruik).

Wacht niet langer voordat het te laat is en bescherm je waardevolle spullen met een inbraakwerende kluis!

Laat een reactie achter

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.


*