Keuken opknappen hoeft niet duur te zijn

Tijd voor iets nieuws in je keuken maar wil je niet te veel budget hieraan uitgeven? Kleine veranderingen kunnen al heel veel doen en scheelt veel geld. Er zijn verschillende creatieve mogelijkheden om een nieuwe frisse look in je keuken te krijgen. Benieuwd wat deze mogelijkheden zijn? Lees dan snel verder! 

Moodboard

Om inspiratie en creativiteit op te doen is het slim om een moodboard te maken. Pak hiervoor verschillende recente magazines, hier staan allerlei kleuren, meubels en materialen in die nu helemaal in zijn. Een moodboard werkt fijn omdat het een goed visueel beeld geeft van hoe jij jouw keuken graag wil zien, het past helemaal bij jou. Dit maakt het ook makkelijker om een plan te maken welke aspecten er veranderd moeten worden. Om een boodschappenlijst op te stellen werkt het fijn om van te voren al inspiratie op te hebben gedaan. 

De wand in je keuken

De achterwand geeft al heel veel weer over de sfeer in de keuken, het is een centraal aandachtspunt. Bij je keuken opknappen is het slim om te kijken of een nieuwe wand wellicht een optie is. Het is leuk om te kiezen voor een opvallende accentmuur. Je kan bijvoorbeeld plak strips kopen van baksteen, hout of natuursteen. Deze kan je gemakkelijk vestigen op de muur! De keuken krijgt op die manier een gehele andere persoonlijkheid. Je kan ook kiezen voor een andere afbeelding die jij mooi vindt, je kan het helemaal naar wens laten maken! Bij het kiezen van een nieuwe achterwand kan je ook kijken naar opvallende tegels achter je fornuis die hier helemaal bijpassen. Bij Intereno.nl kunnen ze hiermee helpen om een keukenrenovatie uit te voeren. 

Aanrecht

Een nieuw aanrecht zorgt ook voor een andere uitstraling. Vaak is een nieuw aanrecht wel aan de prijzige kant. Wanneer je liever wat minder hier aan uit wilt geven is het slim om te kijken naar een betonnen aanrecht. Deze zijn namelijk goedkoop en trendy! Om hier een leuke combinatie te maken kan je kijken naar houtaccenten of zwarte materialen die zorgen voor een stoere keuken.