Wanneer kun je een slotenmaker bellen?

Als je de pech hebt dat je jezelf hebt buitengesloten, zal je misschien een slotenmaker nodig hebben. Natuurlijk moet je eerst al je andere opties afgaan. Bijvoorbeeld of er nog ergens een raam of achterdeur open staat, waardoor je toch nog naar binnen kunnen komen. Staat er een raam op de tweede verdieping op een kier? Probeer een buurman met een ladder te bereiken! Probeer daarnaast ook niet te lang je voordeur open te forceren, dit kan tot veel schade leiden. Een professionele slotenmaker heeft de tools om elk slot op een veilige manier open te maken, met zo min mogelijk schade. Een slotenmeester in Zeeland en Brabant staat voor je klaar als je hem nodig hebt.

Ga het lijstje af

Probeer pas een slotenmaker Den Bosch in te schakelen als je alle andere opties bent afgegaan. Als er dus geen raampje openstaat of niemand met een ladder in de buurt is. Een slotenmaker in het weekend of ‘s nachts inschakelen kan namelijk prijzig worden. Dit kan per bedrijf heel erg uiteen lopen. Kijk dus goed naar wie je op hulp vraagt! Kies voor een slotenmeester die gecertificeerd is. Deze bieden de beste service aan, zonder torenhoge prijzen te rekenen. Iemand die is buitengesloten zal waarschijnlijk vrij wanhopig zijn om weer binnen te komen, hier wordt helaas ook misbruik van gemaakt. 

Wees voorzichtig

Zodra je weer binnen bent gekomen, zal je extra voorzichtig zijn zodat je dit nooit meer overkomt! Toch is het slim om jezelf hierop voor te bereiden. Bijvoorbeeld door een routine te maken elke keer dat je het huis verlaat. Denk bijvoorbeeld aan een check of je de sleutels, telefoon en portemonnee bij je hebt. Leg deze drie dingen desnoods bij elkaar op tafel, zodat je ze altijd allemaal tegelijk oppakt. Als dit een gewoonte wordt, zal je het meteen merken wanneer je er eentje mist. Ook is het slim om een kopie van je sleutel bij een vertrouwd persoon achter te laten. In geval van nood kan je dan altijd nog daar naartoe om die even op te halen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *