Zo kun je jouw energierekening verlagen

Alhoewel we nu volop in de zomer zitten, is het geen onverstandig idee om alvast bezig te zijn met je energieverbruik. De koudere herfst en wintermaanden zullen zich over een tijdje ook weer aanbieden, wat voor een hogere energierekening kan zorgen. Lees snel verder hoe je zou kunnen besparen de komende maanden op je energierekening. Zowel leuk voor je portemonnee als goed voor het milieu, energie besparen is een win-win situatie!

Wees bewust van je elektriciteit gebruik

Als je bewust bezig met met het gebruik van de elektriciteit en apparaten in je huis, dan kan dit voordelig uitpakken! Neem als voorbeeld de tv, deze wordt veelal op stand-by gezet. Echter verbruikt ook dan de tv stroom. Zet de tv dus uit als je geen tv kijkt! Hetzelfde riedeltje gaat op voor de wasmachine of de droger. Doe apparaten uit als je ze niet gebruikt, gemakkelijk en ook nog eens energiebesparend. 

Isoleer je woning goed

Slecht geïsoleerde woningen laten de kou naar binnen, hierdoor zul je de verwarming hoger zetten en dus meer energie verbruiken. Het is daarom erg aan te raden om je huis goed te isoleren. Dit is natuurlijk een behoorlijke investering, maar op lange termijn heb je hier echt baat bij. Een andere leuke tip om warmte in je huis te houden, is het profiteren van de zon. Als de zon schijnt kun je je gordijnen open laten zodat de zon haar werk kan doen.

Gebruik je elektrische apparaten optimaal

Deze tip ligt misschien voor de hand maar het is erg nuttig om apparaten zoals de wasmachine, vaatwasser en droger optimaal te gebruiken. Dit kan namelijk een hoop energie besparen. Het stroomverbruik is altijd hetzelfde echter gebruik je meer stroom als je elke keer kleine wasjes doen. Draai dus zoveel mogelijk een volle was.

Voor meer tips kun je hier klikken!